De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

8x Duizend en een nacht interieur ideeën

Duizend en een nacht: wat is dat nou precies? Je hoort er wel eens iets over maar wat wordt ermee bedoeld? Duizend-en-een-nacht is een bundeling van Arabische sprookjes. In een raamvertelling wordt er iedere nacht een nieuw verhaal verteld door Scheherazade waar de sultan niet kan wachten op de afloop ervan. Als we dan kijken naar een Duizend en een nacht interieurs dan hebben we het dus over Arabische interieurs. Een mooie inspiratiebron voor mystieke en sfeervolle interieurs.

8x Duizend en een nacht interieur ideeën

Een Arabisch interieur kenmerkt zich door de excentrieke vormen, patronen en glimmende materialen. Laten we eens kijken naar een aantal voorbeelden van Duizend en een nacht interieurs.

Bron: gloriasmood

Effen kleuren en materialen gecombineerd met patronen en vormen met sierlijke lijnen. Kenmerkend voor de Arabische stijl. Ook het gebruik van zitkussens op de grond met een lage salontafel komt vaak terug.

Bron: essenziale-hd

In dit Arabisch interieur worden zelfs nog meer patronen met elkaar gecombineerd. Zorg er dan wel voor dat je een rustige basis hebt zoals hier wit is.

Bron: domino

Glimmende materialen zoals schalen, lantaarns en grote sierlijke lampen horen terug te komen in een Arabisch interieur. Een duizend en een nacht interieur is niet compleet zonder één van deze elementen.

Bron: loombrand

Kussens op de vloer, vloerkleden en een lage salontafel waar kaarsen en heerlijk eten op kunnen zijn onmisbaar!

Bron: instagram

Dit moderne interieur heeft een aantal Arabische invloeden zoals de patronen, de blauwe kleuren, de waterpijp en de lage meubels.

Bron: homesynchronize

Je hoeft niet perse kleuren te gebruiken, ook een wit interieur kan een duizend en een nacht interieur zijn zoals je ziet.

Bron: sfgirlbybay

Dit Arabische interieur heeft weer wat meer houtsoorten en donkere kleuren. Weer een andere manier van inrichten maar toch ook Arabisch!

Bron: this is glamurous

Tenslotte zien we deze mooie binnenplaats helemaal in de Arabische stijl ingericht. Patronen, grote schaal op een salontafeltje, kaarsen, hangelementen aan het plafond en warme kleuren.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?